top of page

LØFTEFARTØY PÅ «BESØK»

Et stort løftefartøy kalt «Xia Zhi Yuan 6» kom inn Bøkfjorden søndag formiddag. Båten seig etterhvert inn til Ropelv.

Ifølge Arve Henriksen i Henriksen shipping er det snakk om en riggbåt, som har vært i fjorden i fjorten timer på anker. - Riggbåten senker seg ved å ta inn vann helt til bare styrehuset er synlig. En lekter på cirka 3000 tonn er levert til opplag ved Kirkenes base på Pulkneset. Anker og slep ble utført av DykkNor AS.

Oljerigg Ifølge Henriksen kommer båten fra Murmansk-området etter å ha avlevert en oljerigg der først.

- Dette er et flott prosjekt for en håndfull lokale bedrifter. Vi representerer riggselskapet. Kirkenes Base er bare operatør og DykkNor, Sweco Kirkenes og Eiva-Safax er innleid for å utføre jobben lokalt.

Havnevesenet, kommunen og Forsvaret har alle bidratt veldig positivt i et prosjekt som har hatt meget korte frister fra oppdragsgiver. Dette er starten på noe veldig flott maritimt og for næringsutvikling innen olje- og gass og basevirksomhet, sier Henriksen.

Drill for Gazprom Riggbåten startet oppdraget i Nederland, før den gikk til Murmansk med riggen som skal drille for Gazprom denne sommeren. Søndag var lekteren altså på plass i Sør-Varanger. Etter å ha vært en stund iBøkfjorden, seig fartøyet inn mot Ropelv. - Dette er et symbol på at basevirksomheten snart kommer i gang, sier Greger Mannsverk i Kirkenes base.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page