top of page

ARVE HENRIKSEN FIKK TILLATELSEN


– Åtte år tok det å skaffe tillatelse til oljeomlasting, sier Arve Henriksen. Hans råd til Jacob Stolt-Nielsen er å ikke gi opp, og å klage så høyt som mulig.

– Vi brukte åtte år på å skaffe den tillatelsen som Norterminal har kjøpt. Er det en ting vi lærte av den prosessen så er det at et avslag er ikke et avslag. Det er mange runder å gå i byråkratiet før den endelige avgjørelsen blir tatt, og det nytter å presse på. Men det kan ta tid, sier Henriksen.

Misbrukt vedtak Han sier at Stolt-Nielsens planlagte investering på Gamneset er enorm, kommer til å få store ringvirkninger for Sør-Varanger og stor betydning for de andre prosjektene på Tømmerneset.

– Det som er så tragisk i alt dette er at motstanden stammer fra et vedtak som egentlig var veldig bra, men som har blitt misbrukt for alt det er verdt, nemlig vedtaket om nasjonal laksefjord, sier Henriksen. – Nasjonal laksefjord skulle hindre at oppdrettslaks ødela villaksstammen, ikke stoppe all maritim virksomhet i området. Men de som har dette på agendaen, bruker det for alt det er verdt, sier Henriksen. – Isproblematikken som direktoratet viser til stemmer heller ikke overens med det fagmyndigheter har sagt, men i Oslo nekter man likevel å høre på, sier han.

Dårlig rykte – Kommunen skal ha terningskast seks for hvordan de har forholdt seg til planene til Stolt-Nielsen, men det er Oslo som utgjør problemet. Man kan ikke stoppe energiutviklingen i Barentshavet og investeringer i Sør-Varanger, men jeg er redd det kan bli en lang byråkratisk prosess å nå målet, sier Henriksen.

Han sier at det er vind som er det store problemet for STS, og det er det mye mer av i Honningsvåg enn her. – Likevel får de laste om, men ikke vi. Det er uforståelig for oss, og uforståelig for russerne. De trodde at Norge var veldig interessert, men så ser de at viljen ikke er tilstede. Hva betyr dette for oss i Sør-Varanger når investorer ser at man må krangle i ti år med folk som ikke hører på logikk og fakta. Det gir oss et veldig dårlig rykte, og det kan være veldig skadelig, sier Henriksen.

Yngve Grønvik - www.sva.no

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page