top of page

EN FLOTT FILM


- Det var en flott film, bedre enn jeg hadde håpet, sier Arve Henriksen etter premieren på «Tre år før høsten» i Murmansk.

Henriksen har vært pådriver for å få laget en ordentlig dokumentarfilm om det som skjedde fra Litza til Sør-Varanger høsten 1944. De siste tre årene har et russisk dokumentarfilmselskap, som gikk med de samme tankene, virkeliggjort drømmen til Henriksen. Fredag hadde den premiere i Murmansk.

Lang film - Den er lang, og den er innholdsrik, men regissøren nektet å lage den kortere, han sa det var en for god og stor historie til å korte ned, det var umulig, mente han, sier Henriksen.

Han forteller at siden filmen ble ferdig bare kort tid før premieren, er den ikke tekstet på norsk, men på engelsk. - Det er russisk tale og engelsk tekst, og det er mye fakta og mange intervjuer i tillegg til mange hittil ukjente filmklipp fra blant annet tyske arkiver. Jeg synes det er greit for folk å vite at dette er en typisk russisk dokumentar, sier Henriksen.

Kommer på norsk - Men jeg er imponert over klipping og hvordan filmen er laget, dette er virkelig severdig og god film, sier han. Han legger til at den vil komme på DVD før jul, og da kan man velge norsk tekst og norske kommentarer. De norske kommentarene er lest av skuespiller Frank Jørstad.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page