top of page

– STOPP RASERINGEN AV BARENTSOBSERVER

– En rasering av BarentsObserver vil være dypt skadelig for næringsutviklingen. Nettstedet er det eneste som brukes daglig av våre russiske forretningspartnere. Det sier direktør Arve Henriksen i Henriksen Shipping.

Henriksen mener at det som nå skjer i BarentsObserver er i ferd med å gjøre stor skade næringsmessig sett. – BarentsObserver er en av de få arbeidsverktøyene som brukes daglig av våre kontakter i Russland og som virkelig er oppdatt av redaksjonelt fakta i dekningen av russiske forhold. Dersom eierne får ødelegge dette, så kan mye av det som er bygd opp gjennom 20 år raseres, sier Henriksen.

Forutsigbarhet Han mener at BarentsObserver har vært flinke i sin dekning av politikk og næring. – Dette må eierne forstå også. Forutsigbarhet er alfa og omega. Der øvrig norske medier er opptatt av vestlige forhold, så ser BarentsObserver østover. Dette er noe jeg vil si når jeg får Runar Sjåstad, som sitter i representantskapet, i tale. Mine russiske forretningsforbindelser spør meg nå om det er politisk sensur i Norge, slik det er i deres hjemland. Nå må eierne lytte på journalistene i nettstedet. Hvis ikke vil de miste sin kredibilitet på russisk side. Fjerner man tilliten, så kan det være skadelig for næringsutviklingen som vi har brukt så lang tid på å bygge opp.

Henriksen har fulgt uroen som har vært både i BarentsObserver og Barentssekretariatet. – Dersom de vil rasere Barentssekretariatet, så greit. Hvis ikke forstår jeg ikke dette.

Næring Han mener at Runar Sjåstad og de andre i representantskapet til BarentsObserver må ta til vettet av næringspolitiske årsaker. – BarentsObserver har ekstrem høy kvalitet på det de driver med. La de få fortsette og servere god journalist på norsk-russiske forhold. Representantskapet må følge rådene fra UD og la de få fortsette. Alle husker det oppstyret som var om ytringsfrihet i Frankrike. Det møtte forståelse i Norge. Da er det særdeles politisk umusikalsk at dette skjer med et nettsted med et så godt rykte til en viktig målgruppe, som Russland er. Slik forholdene er nå, så er mitt russiske næringsnettverk i en sjokktilstand. De tror knapt det de hører og leser om forholdene for nettstedet. De trodde slikt var russiske fenomener, sier Henriksen. Bakgrunnen for oppstyret i BarentsObserver er at styret tidligere i mai avslo å la nettstedet forplikte seg til å følge redaktørplakaten.

Tor Sandø / www.sva.no

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page