top of page

ARVE ER SJEF FOR ÅRETS VEKSTBEDRIFT: - DET ER HELT UFATTELIG

Det har ikke sunket inn enda, sier Arve Henriksen. Kirkenes-bedriften Henriksen Shipping er vinner av Vekst i Nord 2015 og er med det årets vekstbedrift.

- Det er helt ufattelig. Det er ikke til å tro, er administrerende direktør Arve Henriksens første reaksjon. Han hadde aldri hatt troen på at hans egen bedrift skulle gå helt til topps i Nordlys' og Nord24s vekstkonkurranse for nordnorske bedrifter.

- Herlig å bli sett

Prisen ble delt ut torsdag kveld på Næringslivsdagen Nord på The Edge i Tromsø. - Nei, aldri. Ikke da jeg så feltet vi skulle stille i. At vi faktisk vinner er en vanvittig anerkjennelse for oss. Det føles herlig at vi blir sett, som den vesle bedriften vi er. Dette viser at vi har gjort noe riktig, sier Henriksen til Nord24.

Henriksen Shipping Service er skipsagenter som har arbeidet med russiske kunder i over et tiår. Fra den spede begynnelse da Arve Henriksen banket på dører i Murmansk og Arkhangelsk for å finne kunder i den russiske trålflåten som ønsket å bruke Kirkenes som havn, til de senere år med internasjonale kunder hovedsakelig fra petroleumssektoren i tillegg til russiske krabbebåter.

Selskapet har åtte ansatte i Kirkenes og seks i Russland. Fra Henriksen Shipping Service fordeles en pengestrøm på over 100 millioner i året, store deler av den havner i lokalsamfunnet i Sør-Varanger. Det er livsgrunnlaget for maskinentreprenører, elektrofirma og skipshandel. Totalt bruker de 112 lokale leverandører.

Brukes på de ansatte

Vekst i Nord-juryen skriver i sin begrunnelse: "Gjennom bedriftens vekst viser de også fram muligheten til å tjene penger i et marked der mange er skeptiske" Arve Henriksen avslører at selskapet han driver er i ferd med å posisjonere seg for ytterligere vekst. - Vi lever i urolige tider hvor råvareprisene er blitt lave. Nå bruker vi ressurser på å posisjonere oss for en ny oppsving, sier han til Nord24. Han er ikke i tvil på hvordan de 150.000 kronene i premiepenger skal brukes til. - Jeg har ikke rukket å tenke på det ennå, men det blir til noe som gagner de ansatte. For eksempel en heidundrende fest, kanskje, sier han og ler.

På pallplassene bak kommer Selsøyvik Havbruk og Arctic Seaworks.

Førstnevntes daglige leder, Aksel Olsen, var storfornøyd med å havne blant de tre vinner-bedriftene.- Det er jo en kjempemotivasjon og inspirasjon til å stå på videre, sier han.

Også han vil bruke de 25.000 kronene bedriften får i premiepenger på de ansatte. - Ja, det er de som har bygget opp virksomheten vår, sier Olsen.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page